Criadors de Labradors Retriever

Criadors de Llauradors Retriever

Labradors Retriever: una raça versàtil

El propòsit original del Labrador Retriever, com el seu nom indica, era com a gos cobrador. Van ser criats per tenir un temperament amable i dòcil. Un gos atlètic i musculós amb un gran desig de complaure i de completar una recuperació sense importar les condicions. Criat per recuperar una gran varietat de peces de caça a terra oa l’aigua.

Criar Labradors Retriever no és una tasca fàcil. És una raça de gos que s’ha criat de manera selectiva al llarg de dotzenes de generacions per satisfer les necessitats de famílies i de diverses institucions. Els Retriever són extraordinaris tant físicament com psicològicament.

Criadors de Labradors Retriever

Criadors de Labradors Retriever

El propòsit original dels labradors Retriever, com el seu nom indica, era com a gos ajudant de pescadors. Van ser criats per tenir un temperament amable i dòcil. És un gos atlètic i musculós amb un gran desig de complaure i de completar un cobrament sense importar les condicions. Criat per recuperar una gran varietat de peces de caça a terra oa l’aigua.

S’han convertit en una raça versàtil amb una personalitat guanyadora. Això, al seu torn, els ha portat a convertir-se en la raça número u a molts països de tot el món. Com a resultat, la majoria dels labradors  formen part d’una família humana. Solen estar envoltats tant de nens com adults. Tot i que la majoria són simplement companys estimats, molts poden actuar com a gossos de servei per a cecs o gossos d’assistència per a discapacitats.

Gos de constitució forta, regió renal curta i molt actiu; (que exclou excessiu pes i substància corporal) té un crani ampli, pit i costelles àmplies i profundes; la regió renal i els membres posteriors són amples i forts. El seu agut olfacte els fa populars com a gossos rastrejadors de diverses substàncies, com explosius i drogues.

Temperament

El Labrador és un gos amistós, enèrgic i juganer, criat com a gos esportiu i de caça, però molt utilitzat com a gos de companyia. També podeu ensinistrar-vos com a gos guia o d’assistència, o per a tasques de rescat o teràpia. El temperament com diem és el d’un gos de naturalesa amable, extravertida i dòcil, desitjós d’agradar i no agressiu cap a l’home o els animals. Els labradors es van criar per ser gossos ajudants de l’home en tasques de caça. Per això, necessiten mantenir-se actius, estar mentalment estimulats i tenir una feina a fer.

Òbviament, els labradors tenen una sèrie de trets entranyables o no serien tan populars. Són intel·ligents i força fàcils d’ensinistrar, en part pel seu desig de treballar amb persones. Són “fàcils de mantenir” i poden arribar a tenir excés de pes si no se’ls exercita i s’ajusten les racions de menjar segons sigui necessari. Els labradors són excel·lents gossos de família perquè volen estar amb la gent ia molts no els va bé com a gossos de gossera…

Cria i selecció de cadells de Labradors Retriever a Girona

A Radikaldogs, som un centre caní especialitzat en criar labradors retriever, i en satisfer les necessitats dels nostres gossos perquè siguin feliços i no tinguin mancances de cap tipus; tant dels adults com dels cadells en el període que estan entre nosaltres.